SUE DECKER – OUTSKIRTS OF LOVE

De ep “Live At The Duncan Showroom” was in 2015 de eerste kennismaking met de muziek van de Canadese zangeres en songschrijfster Sue Decker uit Victoria, British Columbia. Daarmee heeft ze onze Europese contreien indertijd niet weten te bereiken, maar daar komt nu wellicht toch verandering in naar aanleiding van de release van haar eerste full-cd “Outskirts Of Love”.

Op dat debuutalbum staan twaalf eigen composities waarin ze uiteenlopende muziekgenres als country, blues en rootsrock frequenteert. Zelf bespeelt Sue Decker de dobro-slidegitaar, terwijl albumproducer Wynn Gogol als multi-instrumentalist voor alle andere muziek zorgt bij deze songs, echter met hier en daar wat extra hulp van enkele gastmuzikanten op drums en gitaren.

Het op knappe slidegitaarklanken gebrachte bluesnummer “Please, Please Baby” hebben we op de video bij deze recensie meegegeven. De soulvolle stem van Sue Decker draagt enkele van de beste liedjes op “Outskirts Of Love”. Daarbij rekenen we “I Don’t Want To Say Goodbye”, pianoballad “The Stain”, soulballad “Let Me Begin With You” en het catchy walsende “Easy Now” dat we als onze favoriete song uit deze plaat nomineren. Maar ook de rockende albumtiteltrack “Outskirts Of Love”, het ingetogen gebrachte “Silver Anniversary” met knappe accordeonbegeleiding door Wynn Gogol en het jazzy “Slow It Down” zijn zeer de moeite van het beluisteren waard.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video